ausztriai út :)

2012.07.20 08:59

Egy kedves ismerősöm szervez ausztriába utat.

Csak ajánlani tudom, nagyon jó volt vele Prágában, nagyon jól leszervezte, jó volt a szállás, s minden :) 

Ezért gondoltam kirakom a mostani programját nektek :)

 

 

 

 

Ausztria – természet, pihenés, kultúra – 2012. szept. 30–okt. 6.

 

Sankt Peter am Kammersberg a Mura völgyében, Murau városka közelében található település. Utazásunk során nem csak ezt a régiót fedezzük fel, hanem kitekintést teszünk Salzkammergutba, illetve Stájerország más tájegységeibe is. Egy hét, mely a pihenésről, természet és kultúra harmóniájáról szól.

Szálláshelyünk a fent említett falu kempingjének újonnan épült mobilházaiban lesz. A házak korszerűen berendezettek: két hálószoba, tusoló/wc és teljesen felszerelt konyha tartozik hozzájuk. Fedett, fából épített terasza van minden háznak, valamint kerti grillezőt is találnak vendégeink. A kempingben étterem és szauna is van.

Utazásunk ahogyan az eddigiek során is, modern autóbusszal valósul meg. Ez a busz minden kényelmi és biztonsági felszereléssel rendelkezik és a helyi programokhoz is ezzel a busszal fogunk eljutni. A kiránduláshoz csatlakozni Szentesen, Csongrádon, Kiskunfélegyházán, Kecskeméten, illetve Budapesten lehetséges.

 

Program

Első napunkon Folyamatos utazás pihenőkkel Sankt Peter am Kammersbergbe. Ennek során átutazunk például a Semmering-hágón is. Érkezés a délutáni órákban.

Második napunkon Megismerkedünk a környék két érdekes kisvárosával. Oberwölz Stadt Stájerország legkisebb városa, festői főtere mellett pedig színvonalas helytörténeti gyűjteménye és hangszermúzeuma van. Utazásunk Judenburg felé folytatjuk, 500 éves várostornya, templomai, illetve Puch gépjármű múzeuma igazán érdekessé teszik.

Harmadik napunkon A csodálatos Hallstatt felé vesszük utunkat, mely az egész Salzkammergut régiónak az ékszerdoboza. A meredek hegy tövébe épült barokk kisváros számos látnivalóval is dicsekedhet. Jelentős régészeti lelőhely és a sóbányászat egykori központja is egyben.

Negyedik napunkon A szálláshely környékén várható hosszabb séta. (a falu és a templom megtekintése) Illetve, közös programok lesznek, mint például borkóstolás, sütögetés.

Ötödik napunkon A gyönyörű Salzburgba teszünk kirándulást. Látnivalóinak sorát nehéz röviden összefoglalni, legyen szó akár a Mirabell kertről, a Dómról, vagy éppen a várról. Bátran lehet állítani tehát, hogy Mozart szülővárosa az egyik legszebb hely egész Ausztriában, amit érdemes felfedezni!

Hatodik napunkon Megismerkedünk Murau várossal, mely a Mura völgy felső tájainak legjelentősebb települése. Hangulatos belvárosa mellett pedig a helyi sörgyártás hagyományaiba is betekinthetünk, hiszen egy nagyszerű sörfőzdével és múzeummal rendelkezik.

Hetedik napunkon Elhagyjuk szálláshelyünket, majd hazautunk során egy nagyobb kitérőt teszünk a festőiMariazellbe, mely Közép-Európa egyik legjelentősebb katolikus búcsújáró helye. A káprázatos fekvésű kisvárosban központja mellett a székesegyházat is felfedezzük. A program után hazaindulás, érkezés az esti órákban a kiindulási állomásokra.

 

 

A kirándulás ára 33000 forint, mely a következőket tartalmazza:

Autóbuszos utazás az oda és visszaúton, valamint a helyi programokhoz, szállás 6 éjszakára St. Peter am Kammersbergben, üdülőhelyi díj a szálláshelyen. Autópályadíjra, behajtási költségre vagy parkolódíjra hivatkozva NEM szedünk be külön költséget résztvevőinktől.

 

Jelentkezési határidő: 2012. július 31.

 

Ausztria.pdf (1 MB)