SZIGET FESZTIVÁL 2012

2012.07.13 10:55

Mikor is: 2012. aug. 06-13

Ki nem ismerné Európa legnagyobb és legjobb fesztiválját a SZIGET fesztivált, ami immár 20 éve kerül megrendezésre a Hajógyári - szigeten.

Az olcsónak nem mondható fesztivált, kompenzálja a tömérdek koncert, programok és a SZIGET élmény!!

Néhány tipp , hogyan is tedd olcsobbá a SZIGETelésedet :

Kijutás

- SZIGET Meex diákprogram, ahol akár 50 % - os heti jegyet is tudsz vásárolni, ha belépsz egy csapatba, vagy ha alapítasz magatoknak egyet, és toborzol embereket. Az akció elvileg 07. 15- ig tart, de mindig megszokták hosszabítani. https://sziget.meex.hu/

- Meló a SZIGET-en : Több lehetőséged is van, arra h kijuss a SZIGET-re  ingyen ha elválalsz egy diákmunkát a fesztiválon. Én például önkéntesként dolgoztam, az egyik évben. Ilyenkor csak a heti bérletet kapod meg. DE hát ez is épp elég!!!

Munkát kereshetsz a  SZIGET oldalán, diákszövetkezeteknél, promociós cégeknél, vagy akár rá is guglizhacc! ;)

- A kijutáshoz Kenú, csónak, felfujható matrac... próbálkozásnak nem rossz, DE sajna 0-24 es vizíőrség van a Dunán.

 

SZIGETelés

Mivel diákok vagytok és többségeteket nem pénzeli egyik arab emirátus sem, így a bent lévő árak nem igazán passzolnak a ti pénztárcátokhoz. A fesztiválon készpénzel való fizetési rendszert felváltotta a fesztiválkártya, amire fel tudtok tölteni pénzt ( min. 1000 HUF )

Valamennyi pénzmennyiséget töltsetek a kártyára, mert azért egy két sör jól jöhet bent a fesztiválon is a koncertek között  ;)

 - A SZIGET-en a legolcsóbb italellátó az a Csónak - ház , ahol sokkal  lejjebb vannak, az Alkohol és az étel árak is. / Pl.: egy doboz sör 300-400 /

Tehát  occsóság van !!! ;)

- A fesztiválra behozhatsz kaját. Minél többet próbálj ezekből feltankolni!!  Ajánlom a májkrém-szeleteltkenyér-zacskósleves kombót,, mint tipikus fesztiválkaját!!  Sajnos alkoholt tilos bevinni a fesztivál területére. Az ellenőzés elég szigorú, de azért probálkozni lehet. Inkább a szekuricsi bácsitól függ h mennyire nézi át a csomagodat. Tipp:  a fesztivál előtt ás el piákat, lehetőleg ne a színpadok közelében! :D  Szigszalag - combodra erősítve is behozhatsz kisebb feles üccsiket. A kerékpárosokat csomagjait nem igazán nézik át. Szóval tekerj a SZIGET-re! ,)

- A SZIGET - től 5-10 percnyire található Auchan áruház is ami a fesztivál idejére igazán megnövekedett  ital és étel mennyiséggel várja a fesztiválozókat. 

- Bent a fesztiválon ha egy kiadósat és olcsón akarsz enni, ajánlom a Tömd Meg Hot-Dog ot amibe azt teszel bele amit akarsz, és annyit amennyit akarsz! Ennek az ára 700 HUF körül van. Valamint van a Megagiga Hamburger aminek a nagysága felér a fejem nagyságával . ( nagy fejem van) :D Ez különböző helyeken: 1000-1500 HUF környékén mozog.

- A koncerteken kívül Ezerféle program fog rád várni, hogy eltöltsd velük a napot. Ezért jól böngészd át a programfüzetet, és használj ki minden lehetőséget, mai adódni fog. A színház negyedet valamint a Civil falut mindneképpen látogasd majd meg! ;)

- Kapcsolatok: Itt érdemes felkutatni minden olyan ismeretségedet, akik esetleg a fesztiválon dolgoznak, és be tudnak hozzni neked dolgokat ( VODKA ).

- Ha kint vagy egész végig és van benned elég energy, akkor a kiköltözés napján elég király dolgokat tudsz találni. ( sátor, matrac, chips, paróka, medveriasztó, és minden amit a sok pénzes külföldi ottan hagy a fesztiválon. )

 

Néhány fellépő az idei SZIGET fesztiválról: Korn, Placebo, Hurts, Anti - Flag, The Ting Tings, Tankcsapda, Subscribe, LMFAO, Sum41, Ákos, The Subways, Rotfront, Yonderboi, The XX

 

Remélem tudtam segíteni a tapasztalataimmal! Én már kint voltam néhányszor és csak azt tudom mondani, hogy életem egyik legjobb élményei közé tartoznak a SZIGET-eléseim!!  ;)

És ha nem akarsz korán kelni, akkor ne sátrazz franciák és tojtoj mellé, mert igazán hangosak és büdösek!!! ^^

Sziget honlap

 

Cikk: SuperCS